Mudik – Lebaran pinuh kasabaran

Tos janten kabiasaan tiap taun pangpangna dina nyanghareupan poe-an lebaran, urang lembur anu ngalumbara dikota marulang ka lemburna pikeun ngarayakeun “Hari Raya Iedul Fitri” sakalian Silaturahim jeung kulawargana di lembur.

Acara taun kali ieu pasti moal jadi masalah ninggang ka jalma anu dikersakeun sagala cukup, tapi mindeng jadi bahan kasusah umumna keur jalma-jalma anu serba kakurangan atawa anu teu nyiapkeun diri ti anggalna. Sabab, dina nyanghareupan lebaran teh geuningan sok loba pisan kaperluan anu teu disangka2 anu ngabutuhkeun waragad anu lain saeutik. Masih untung lamun keur pagawe anu meunang suntikan dana tina THR, coba mun anu teu digawe, pangangguran, buruh serabutan, tukang beca, jrrd. dimana maranehna euweuh anu mere THR.

Meureun enya, rek lebaranteh nu nagih hutang rabul, anak/pamajikan reang menta ganti salin baju anyar, encan jang ongkos mudik jeung kikiriman, babawaan oleh2 kota, ari duitna euweuh… lebeng can katoong. Matak stress matak aral mikiranana….

Dulur, tapi teu kitu, lamun urang bisa sabar tawaqal bari tetep mikir, usaha sabisa mungkin kumaha carana sangkan kaluar tina eta permasalahan. Bari ulah poho kudu bisa ngukur ka kujur ulah tanggah luhur teuing.
Ulah sieun jeung ragu, sabab ari usaha (anu maksimal) mah kawajiban sedeng hasilna pasrahkeun ka Gusti Allah anu ngabogaan urang jeung ngarizkian sakabeh makhluk.

“Dan tidak ada suatu binatang melata pun di bumi, melainkkan Allahlah yang akan memberi rezekinya.”(QS Hud : 6)

“Dan jika shålat telah dilaksanakan, maka bertebaranlah di muka bumi dan carilah karunia dari Allåh, dan ingatlah Allåh sebanyak-banyaknya, moga-moga kalian beruntung.” (Al-Jum’ah:10)

Janji Allah :

“…Barang siapa yang bertakwa kepada Allah niscaya Dia akan mengadakan baginya jalan ke luar. Dan memberinya rezeki dari arah yang tiada disangka-sangkanya. Dan barang siapa yang bertawakal kepada Allah niscaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehendaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu” (Al-Thalaq:2-3)

Tah kitu panginten dulur2, Sagala permasalahan pasti aya jalan kaluarna. Hayu urang silih do’akeun mudah2an sagala rupa urusan urang aya dina Ridho Allah SWT, salamet rahayu, lancar, oge hasil saluyu jeung nu dipiharep.

Wilujeng nyambut hari kemenangan, “Selamat Iedul Fitri 1432 H”, Hapunten lahir tumekaning bathin.

Wassalamu’alaikum wr. wb.
Salam baktos,

Kangadesaputra

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: