Yakin ayana Allah SWT

allah_a.jpg

Jang ningali ayana Allah SWT, lain dimana salian ti na diri urang sorangan. Sabab manusa dibere akal jeung fikiran ku Allah SWT.

Waktu urang merhatikeun alam dunya ieu ku panca indera lahiriah, maka alam halus urang nangkep eta hal, trus mulai nanya, nimbang, jeung ngalenyepan, merenung. Hasil tina eta renunganteh yen mustahil ayana alam anu sakitu teraturna ieu lamun seug teu aya anu ngaturna. Maka sakuduna nambahan kayakinan urang ngeunaan ieu alam jeung serba-serbi kaendahan aturanana, nambah deui kayakinan yen ieu alam pasti aya anu ngaturna!

Pasti, anu ngatur ieu alamteh ngabogaan sifat-sifat kasampurnaan anu jadi alesan kunaon Mantena bisa nguasai naon-naon ciptaanana. Makin sering ngarenung neuleuman ieu alam, makin yakin urang kana ayana Allah SWT.

Memang leres, masih loba diantara urang anu can bisa yakin sapinuhna ngeunaan ayana Allah SWT., sabab eta hal teu bisa ditangkep ku panca inderana. Eta manusa can sadar yen pancainderana teh teu bisa mutuskeun nanaon saacan dipertimbangkeun ku fikiranana. Sabab kadang-kadang mata sorangan sok salah ningali, maka fikiran eta ahirna anu mutuskeun.

cag.

2 Tanggapan to “Yakin ayana Allah SWT”

  1. Sae pisan artikelna, muhun ngiring ngarojong, teraskeun…

  2. siapa yang tidak yakin dengan allah maka di lebih buruk dari setan
    setanpun tahu allah itu ada cuman setan tidak mau sujud di hadapan allah

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: